Geboortetrauma therapie

Niet lekker in je vel na je bevalling
Soms verloopt de periode rond de geboorte van je kindje anders dan je van tevoren had gedacht of gehoopt. Je merkt dat je met negatieve gevoelens terugdenkt aan je zwangerschap, de bevalling, kraamtijd of (gemiste) borstvoedingsperiode. De oorzaak ligt in het feit dat jouw op enig moment het gevoel is gegeven niet te kunnen reageren op de diepe basisbehoeftes die je door je moederlijke brein werden ingegeven. Lichamelijke en emotionele klachten vormen nu een belemmering voor je dagelijks leven en komen voor jouw gevoel voort uit de negatieve ervaringen rond de geboorte van je kind. Misschien heb je het zelfs na een aantal jaar nog niet aangedurfd om opnieuw zwanger te raken, maar het kan ook dat je inmiddels vaker bent bevallen en nog moeite hebt met een eerdere geboorte.

Het is niet raar
Je bent niet alleen en je gevoelens zijn niet 'raar' of 'gek'. Van alle moeders, geeft circa 20% aan haar bevalling als traumatisch te hebben ervaren. Ongeveer 1% van de moeders (ofwel 5000 per jaar) ontwikkelt een post traumatische stressstoornis (PTSS) als gevolg van een negatieve ervaring rondom de zwangerschap, bevalling en/of kraamtijd. Gelukkig is er een manier om je geboortetrauma in korte tijd effectief te verwerken.

Herstelgesprek vriendelijke en efficiente methode
Tijdens een herstelgesprek help ik je om met behulp van verbeelding een negatieve gebeurtenis rond de je geboorte van je kind te veranderen. Door de gewenste situatie te beschrijven, te voelen en in zekere zin te ervaren, worden blokkades tussen je werkbrein en intuïtieve brein opgeheven. Hierdoor wordt je moederlijke brein gestimuleerd en ontstaan nieuwe hersenverbindingen. Doordat je de nieuwe situatie tijdens het herstelgesprek als levensecht ervaart, is dit een bijzonder effectieve en tegelijkertijd heel vriendelijke methode.

Contact
Wanneer je graag geholpen wilt worden met het verwerken van geboortetrauma, of wanneer je eerst graag meer wilt weten over mijn werkwijze, mag je mij altijd bellen om te kijken wat ik voor je kan betekenen. Bellen heeft de voorkeur omdat ik op die manier rustig op al je vragen in kan gaan, ook wanneer mijn antwoorden misschien nieuwe vragen bij je oproepen. Je belt altijd vrijblijvend en het is niet raar om alleen je vragen te stellen en te overleggen over de mogelijkheden.

Kosten
Een herstelgesprek kost 100 euro en duurt ongeveer anderhalf uur.  Vanaf het eerste contact tot het moment dat je zelf aangeeft dat je hersteld bent, sta ik voor je klaar. Je mag me bellen wanneer je vragen hebt of iets wilt overleggen. Ik doe dat graag voor je en het is volledig bij de kosten van herstelgesprek inbegrepen.
Powered by webXpress