Geboortetraumatherapie

 

Geboortetrauma
Ggeboortetrauma klinkt heel zwaar, en veel vrouwen die ik spreek denken ook dat ze dat niet hebben, terwijl ze wel de gevolgen ervan ondervinden. "Ik heb het een plekje gegeven" hoor ik vaak zeggen als de bevalling geen fijne ervaring was. Ik heb een gezond kind, dus ik heb geen reden tot klagen.  Of de omgeving vind dat het maar over moet zijn, terwijl je als moeder het gevoel hebt dat er iets niet klopt. Verminderde zelfwaardering en minderwaardigheid en opzien tegen een volgende bevalling kunnen symptomen van een geboortetrauma zijn.
 
Wat is een trauma: trauma ontstaat doordat je je machteloos voelt. Een aan de buitenkant prachtig uitziende bevalling kan door de moeder als traumatisch worden ervaren. Doordat er niet geluisterd is naar haar wensen, doordat er dingen gedaan zijn die ze niet wilde of juist niet gedaan terwijl ze dat wel wilde. Dit kan achteraf het gevoel geven dat ze er niet niet toe doet en op die manier lang negatief doorwerken

Geboortehersteltraject: vriendelijke en efficiënte methode

Tijdens een herstelgesprek help ik je om met behulp van verbeelding een negatieve gebeurtenis rond de je geboorte van je kind te veranderen. Door de gewenste situatie te beschrijven, te voelen en in zekere zin te ervaren, worden blokkades tussen je werkbrein en intuïtieve brein opgeheven. Hierdoor wordt je moederlijke brein gestimuleerd en ontstaan nieuwe hersenverbindingen. Doordat je de nieuwe situatie tijdens het herstelgesprek als levensecht ervaart, is dit een bijzonder effectieve en tegelijkertijd heel vriendelijke methode.
Kosten
Een hersteltraject kost 200 euro en bestaat uit een telefonische intake, een herstelgesprek, dit duurt meestal ongeveer anderhalf uur en één à twee evaluatiemomenten en continue begeleiding. Vanaf het eerste contact tot het moment dat je zelf aangeeft dat je hersteld bent, sta ik voor je klaar. Je mag me bellen wanneer je vragen hebt of iets wilt overleggen. 80% van de vrouwen heeft genoeg aan één herstelgesprek. Mocht een tweede herstelgesprek nodig zijn, dan kost dat 100 euro

 

 


Contact
Wanneer je graag geholpen wilt worden met het verwerken van geboortetrauma, of wanneer je eerst graag meer wilt weten over mijn werkwijze, mag je mij altijd bellen om te kijken wat ik voor je kan betekenen. Bellen heeft de voorkeur omdat ik op die manier rustig op al je vragen in kan gaan, ook wanneer mijn antwoorden misschien nieuwe vragen bij je oproepen. Je belt altijd vrijblijvend en het is niet raar om alleen je vragen te stellen en te overleggen over de mogelijkheden.

Ik ben geboortetraumatherapeut en onderdeel van een landelijk team dat werkt met een eenduidige methode. Ons team richt zich vooral op moeders die (soms jaren later) onbegrepen klachten ontwikkelen na traumatische ervaringen en/of verlies bij de geboorte van hun kind(eren).

 


Powered by webXpress