Geboortetraumatherapie

Ik ben geboortetraumatherapeut en onderdeel van een landelijk team dat werkt met een eenduidige methode. Ons team richt zich vooral op moeders die (soms jaren later) onbegrepen klachten ontwikkelen na traumatische ervaringen en/of verlies bij de geboorte van hun kind(eren). Met de geboortetrauma therapie kun je daarvan herstellen! De hersteltherapie is

  • genderspecifiek, gericht op de fysiologie van de moeder
  • door en voor vrouwen ontwikkeld 
  • effectief vanwege de holistische moedergerichte benadering, waarbij alleen zij bepaald wat besproken wordt
  • onderbouwd vanuit huidige wetenschap en kennis over epigenetica, trauma’s en begeleide verbeelding
  • veilig, volledig, maatwerk, gebruikmakend van jouw eigen wijsheid
  • afgestemd op ritmes en cycli van vrouwen, waarbij denken en voelen één worden
  • gefocussed op gezondheid van de moeder, zonder negatieve ervaringen te herbeleven

Onze werkwijze spreekt de kracht van vrouwen aan, wat vaak zo gemist wordt en wat de geboortetrauma therapie effectief maakt. Kinderen die volwassen zijn ontwikkelen soms klachten na traumatische geboorte ervaringen en kunnen ook profiteren van deze therapievorm.


Het is niet raar
Je bent niet alleen en je gevoelens zijn niet 'raar' of 'gek'. Van alle moeders, geeft circa 20% aan haar bevalling als traumatisch te hebben ervaren. Ongeveer 1% van de moeders (ofwel 5000 per jaar) ontwikkelt een post traumatische stressstoornis (PTSS) als gevolg van een negatieve ervaring rondom de zwangerschap, bevalling en/of kraamtijd. Gelukkig is er een manier om je geboortetrauma in korte tijd effectief te verwerken.

Herstelgesprek vriendelijke en efficiënte methode
Tijdens een herstelgesprek help ik je om met behulp van verbeelding een negatieve gebeurtenis rond de je geboorte van je kind te veranderen. Door de gewenste situatie te beschrijven, te voelen en in zekere zin te ervaren, worden blokkades tussen je werkbrein en intuïtieve brein opgeheven. Hierdoor wordt je moederlijke brein gestimuleerd en ontstaan nieuwe hersenverbindingen. Doordat je de nieuwe situatie tijdens het herstelgesprek als levensecht ervaart, is dit een bijzonder effectieve en tegelijkertijd heel vriendelijke methode.

Contact
Wanneer je graag geholpen wilt worden met het verwerken van geboortetrauma, of wanneer je eerst graag meer wilt weten over mijn werkwijze, mag je mij altijd bellen om te kijken wat ik voor je kan betekenen. Bellen heeft de voorkeur omdat ik op die manier rustig op al je vragen in kan gaan, ook wanneer mijn antwoorden misschien nieuwe vragen bij je oproepen. Je belt altijd vrijblijvend en het is niet raar om alleen je vragen te stellen en te overleggen over de mogelijkheden.

Kosten
Een hersteltraject kost 200 euro en bestaat uit een intake, een herstelgesprek, dit duurt meestal ongeveer anderhalf uur en één à twee evaluatiemomenten. Vanaf het eerste contact tot het moment dat je zelf aangeeft dat je hersteld bent, sta ik voor je klaar. Je mag me bellen wanneer je vragen hebt of iets wilt overleggen. 80% van de vrouwen heeft genoeg aan één herstelgesprek. Mocht een tweede herstelgesprek nodig zijn, dan kost dat 100 euro
Powered by webXpress