Mooncup

Ik wil een Mooncup bestellen

Wat is de MooncupTM

De Mooncup is een siliconen bekertje (in de vorm van een omgekeerde eierdopje). De Mooncup draag je (inwendig) in jouw vagina en vangt het menstruatiebloed op.  De Mooncup wordt omsloten door je vagina. De sluitspier van jouw vagina zorgt dat de MooncupTM op zijn plaats blijft. Op die manier wordt de vagina afgesloten en het menstruatiebloed opgevangen. De Mooncup lekt niet en er komen ook geen vervelende geurtjes vrij. De Mooncup gebruik je steeds opnieuw en kan zeker 10 jaar gebruikt worden. Dat levert je een aanzienlijk besparing. Toch is voor de meeste vrouwen het draagcomfort de grootste movitatie om de Mooncup te gaan gebruiken en vooral blijven gebruiken.
De Mooncup kan ruim 30 ml. bloed opvangen. Dat is ruim een derde van de hoeveelheid bloed die bij een gemiddelde menstruatie vrijkomt. Je zult zelf ontdekken, dat de Mooncup minder vaak geleegd hoeft te worden dan je normaal jouw maandverband of tampon moet vervangen.  

Types

De Mooncup wordt geleverd in twee types, type A en B. Hier kun je bekijken welke voor jou geschikt is

Gebruik van de Mooncup

Vouw de Mooncup eerst plat en dan dubbel en houd dat goed vast. Breng de Mooncup in en laat het los als het diep genoeg is ingebracht. De Mooncup zal open vouwen en goed op de plek blijven zitten. Verwijderen van de Mooncup doe je door de onderkant iets in te knijpen en ingeknepen weg te halen. Probeer de Mooncup recht te houden.

Waarom de Mooncup?

De Mooncup verstoort de gezonde vaginale omgeving niet. Hij absorbeert geen vocht waardoor hij ook gebruikt kan worden tijdens de 'lichte' dagen. Bovendien laat hij geen vezels (zoals bij een tampon) achter in je vagina.Het is gemaakt van hypo-allergeen siliconen van medische kwaliteit. Hij zal niet irriteren en is geschikt voor vrouwen met allergieën. Ook kan de Mooncup twee keer zoveel menstruatiebloed als een maandverband of tampon en hoeft dus minder vaak geleegd te worden.

Tussen de menstruatieperioden door kan de Mooncup gesteriliseerd en daarna bewaard worden in het meegeleverde katoenen zakje. 

Prijs

De Mooncup kost € 30,00. 

 


Powered by webXpress