Doek of drager

Baby's kunnen gedragen worden vanaf dag 1. Geschikt zijn dan een geweven doek, een rekbare tricot doek, en bijvoorbeeld de Storchenwiege drager en de Emeibaby.

Geweven doek

Een geweven doek is geschikt vanaf dag 1 tot zolang je wilt dragen. Er zijn veel verschillende soorten, katoen, linnen, bamboe of een blend van die verschillende stoffen. De één is draagkrachtiger dan de ander. Als je gaat beginnen maakt het niet zo veel uit waar je mee begint en hangt het er van af wat je uit wilt geven. Littlefrog is een merk dat goede betaalbare doeken heeft. Vaak zie je dat als het dragen goed bevalt dat je later meerdere doeken aan gaat schaffen die bijvoorbeeld goed bij je outfit passen, maar dat is niet noodzakelijk. 

Rekbare tricot doek

Een tricot doek is geschikt voor de eerste paar maanden, daarna is de doek niet krachtig genoeg om je kind nog te dragen. Een rekbare doek heeft ook drie lagen nodig om voldoende stevigheid te geven. Een gevolg is dat het erg warm kan worden en is het daardoor minder geschikt voor de zomer.
Een voordeel van een rekbare doek is dat je deze helemaal knoopt voordat je je baby er in doet. Dus als je ergens heen gaat kun je de rekbare doek alvast aandoen en je baby er in doen op het moment dat het nodig is.
 

Ergonomische drager

Een ergonomische drager als de Emeibaby of de Storchenwiege is geschikt vanaf dag 1 en is zeer geschikt voor als je snel moet en niet wilt knopen. Bij deze drager wordt de natuurlijke houding van de baby gewaarborgd: een bolle rug en de beentjes in de M of kikkerhouding 
Powered by webXpress