Over mij

Ik ben Petra Bouma, lacatiekundige IBCLC en draagconsulent

 Verpleegkundige

Ik ben in 1983 begonnen als leerlingverpleegkundige en werk vanaf 1987 als verpleegkundige op de kraamafdeling. Ik heb altijd interesse gehad in zwangerschap, bevallen, borstvoeding en kinderen. Vandaar dat ik ook de specialisatie Obstetrie en gynaecologie gedaan heb. Borstvoeding heeft altijd mijn speciale aandacht gehad, omdat het voor mij het begin van een belangrijke en bijzondere relatie tussen moeder en kind betekent die ik iedere moeder en kind.  

Lactatiekundige

Borstvoeding is voor mij altijd gewoon geweest, een natuurlijk gevolg van de zwangerschap. Dat natuurlijk niet altijd makkelijk is en dat ook frustrerend was in mijn werk, maakt dat ik de lactatiekundige ben geworden. Zodat ik moeders kon helpen bij de problemen die ze tegenkwamen bij het geven van borstvoeding.

Draagconsulent

Net als borstvoeding is dragen ook natuurlijk en  hoe meer ik over borstvoeding en dragen leer, hoe meer ik er achter kom dat het er eigenlijk om gaat dat je als ouder naar je kind kijkt en waar deze behoefte aan heeft. Borstvoeding en dragen zijn beide manieren om daar op een natuurlijke manier mee om te gaan.

Lid van NVL (Nederlandse vereniging van lactatiekundigen) 11801
Lid van VDC (Vereniging van draagconsulenten)

 
 

Powered by webXpress