Zo beval ik-coachtraject

Trauma en zwangerschap
Dat hoort niet bij elkaar. Zou je zeggen. Toch geeft 96% van pas bevallen vrouwen aan gezondheidsverlies te hebben na de bevalling en 1/3 van de vrouwen geeft aan een geboortetrauma te hebben. Dat moet anders kunnen. Vandaar het Zo beval ik-coachtraject.

Als je zwanger wordt ontstaat er in jou een moederbrein, je intuïtie gaat naar niveau 2.0. Eén van de dingen die er gebeurt is dat je in principe er van uit gaat dat iedereen het beste met je voor heeft en in de basis heeft ook niemand het slecht met je voor, maar de zorg weet wel wat er voor de gemiddelde vrouw goed is, maar niet of dat ook voor jou geldt. Standaard controles kunnen gaan schuren met jou sterker wordende intuïtie, dat je voorbereid op het moederschap. Jouw lichaam is een perfect instrument dat precies weet hoe het met jou en je baby is. De kunst is daar naar te leren luisteren en aan te geven wat voor jou goede zorg is.

Wat houdt het in
In het Zo beval ik-coachtraject ontwikkel je je 'moederbrein'. Aan de hand van het Ik beval in vertrouwen doeboek kijk je naar je eigen geschiedenis en wat je triggert  en waar je blij van wordt. Tijdens de 4 sessies voor de bevalling duik je dieper in jezelf en leer je jezelf kennen en aan anderen kenbaar maken wat voor jou belangrijk is. Dit geeft rust en vertrouwen in jezelf, want jouw lichaam weet wat het moet doen en weet wat belangrijk is voor jou en je baby. Je intuïtie helpt je daarbij. Tijdens de 2 sessies na de bevalling bespreken we wat er gebeurt is tijdens de bevalling en wat voor impact dat had op jou, zodat een eventuele negatieve ervaring geen traumatisch effect heeft. Alles is gericht op jouw gezondheid en welbevinden.

Powered by webXpress