Doek of drager

Baby's kunnen gedragen worden vanaf dag 1. Geschikt zijn dan een geweven doek, een rekbare tricot doek, en er zijn verschillende draagzakken die geschikt zijn vanaf het begin.

Geweven doek

Een geweven doek is geschikt vanaf dag 1 tot zolang je wilt dragen. Er zijn veel verschillende soorten, katoen, linnen, bamboe of een blend van die verschillende stoffen. De één is draagkrachtiger dan de ander. Als je gaat beginnen maakt het niet zo veel uit waar je mee begint en hangt het er van af wat je uit wilt geven. Littlefrog is een merk dat goede betaalbare doeken heeft. Vaak zie je dat als het dragen goed bevalt dat je later meerdere doeken aan gaat schaffen die bijvoorbeeld goed bij je outfit passen, maar dat is niet noodzakelijk. 

Rekbare tricot doek

Een tricot doek is geschikt voor de eerste paar maanden, daarna is de doek niet krachtig genoeg om je kind nog te dragen. Een rekbare doek heeft ook drie lagen nodig om voldoende stevigheid te geven. Een gevolg is dat het erg warm kan worden en is het daardoor minder geschikt voor de zomer.
Een voordeel van een rekbare doek is dat je deze helemaal knoopt voordat je je baby er in doet. Dus als je ergens heen gaat kun je de rekbare doek alvast aandoen en je baby er in doen op het moment dat het nodig is.
 

Draagzak

Natuurlijk moet een draagzak passend zijn voor je baby. Voor je baby geldt hetzelfde als voor jou: veel baby’s zitten prima in veel draagzakken. Als je baby klein/ tenger of smal is, of bepaalde klachten heeft, wordt de keuze kritieker. Daarom: als je weet welke draagzakken goed zitten voor jou, is het tijd te kijken naar de pasvorm voor je baby. Je baby hoort in de juiste ergonomische houding te zitten: knietjes hoger dan de billetjes, ondersteund tot in de knietjes (en ook niet breder dan dat), en goede neksteun voor een jonge baby. TIP: gebruik een nekrolletje (of rol het slaapkapje op) om goede neksteun te krijgen voor een jonge baby.
Powered by webXpress