Geboorteherstel

Geboortehersteltraject

Het geboortehersteltraject wordt ingezet na een traumatische ervaring rondom de geboorte van een kind. Een traumatische ervaring uit zich doordat er negactief op de ervaring terug wordt gekeken en dat er daarna negatieve gevoelens zijn met betrekking tot eigenwaarde en zelfwaardering. Het gevoel van "niet weten wat te doen" met betrekking tot de verzorging van de baby. Ook onzekerheid of problemen met het geven van borstvoeding kunnen een uiting zijn van een geboortetrauma. 

Wat is een trauma: trauma ontstaat doordat je je machteloos voelt. Een aan de buitenkant prachtig uitziende bevalling kan door de moeder als traumatisch worden ervaren. Doordat er niet geluisterd is naar haar wensen, doordat er dingen gedaan zijn die ze niet wilde of juist niet gedaan terwijl ze dat wel wilde. Dit kan achteraf het gevoel geven dat ze er niet niet toe doet en kan op die manier lang negatief doorwerken

Vriendelijke en efficiënte methode

Tijdens een herstelgesprek help ik je om met behulp van verbeelding een negatieve gebeurtenis rond de je geboorte van je kind te veranderen. Door de gewenste situatie te beschrijven, te voelen en in zekere zin te ervaren, worden blokkades tussen je werkbrein en intuïtieve brein opgeheven. Hierdoor wordt je moederlijke brein gestimuleerd en ontstaan nieuwe hersenverbindingen. Doordat je de nieuwe situatie tijdens het herstelgesprek als levensecht ervaart, is dit een bijzonder effectieve en tegelijkertijd heel vriendelijke methode.

Kosten
Een hersteltraject kost 200 euro en bestaat uit een telefonische intake, een herstelgesprek, dit duurt meestal ongeveer anderhalf uur. Daarna is er na twee weken een telefonische evaluatie en na 4 weken een afsluitend gesprek. Ook heb je gedurende die periode continue begeleiding, wat inhoudt dat je contact kunt opnemen wanneer je daar behoefte aan hebt. Vanaf het eerste contact tot het moment dat je zelf aangeeft dat je hersteld bent, sta ik voor je klaar.
80% van de vrouwen heeft genoeg aan één herstelgesprek.

Mocht een tweede herstelgesprek nodig zijn, dan kost dat 100 euro
 

Contact

Wanneer je graag geholpen wilt worden met het verwerken van geboortetrauma, of wanneer je eerst graag meer wilt weten over mijn werkwijze, mag je mij altijd bellen om te kijken wat ik voor je kan betekenen. Bellen heeft de voorkeur omdat ik op die manier rustig op al je vragen in kan gaan, ook wanneer mijn antwoorden misschien nieuwe vragen bij je oproepen. Je belt altijd vrijblijvend en het is niet raar om alleen je vragen te stellen en te overleggen over de mogelijkheden.

Ik ben geboortetraumatherapeut en onderdeel van een landelijk team dat werkt met een eenduidige methode. Ons team richt zich vooral op moeders die (soms jaren later) onbegrepen klachten ontwikkelen na traumatische ervaringen en/of verlies bij de geboorte van hun kind(eren).

 


Powered by webXpress