Goed aangelegd workshops

Samen maken we van jullie borstvoedingsavontuur een succes

De periode na een bevalling is intens. Veel nieuwe ervaringen, korte nachten en een lichaam dat aan het herstellen is. Op het leren van nieuwe dingen zit je misschien niet direct te wachten.

Echter, door je tijdens de zwangerschap al voor te bereiden op het voeden van jullie baby, kunnen problemen zoals een tekort aan melk of een borstontsteking worden voorkomen. Zo weet je wat jullie te wachten staat, hoe je met uitdagingen om moet gaan en hoe je onnodige struikelpunten kunt vermijden. De workshops van Goed Aangelegd zijn er om jullie hierbij te helpen.DE BASIS VAN GOED AANGELEGD
In drie workshops creëren jullie samen de basis voor een succesvolle borstvoeding. Samen met andere koppels in dezelfde fase vinden jullie een manier van voeden die bij jullie past.
PLANNING EN INHOUD
De eerste twee workshops vinden plaats tijdens de zwangerschap en behandelen onderwerpen zoals de essentie van borstvoeding, het op gang brengen van de melkproductie en het voorkomen van mogelijke problemen. De derde en laatste workshop vindt plaats na de bevalling en biedt praktische tips over het integreren van borstvoeding in jullie leven.

SAMEN MET ANDEREN
Bij Goed Aangelegd hechten we veel waarde aan een community en veiligheid. Daarom volgen jullie de vier workshops in een groep van vier tot zes koppels die ook in verwachting zijn. Verwacht geen saaie presentaties, want de workshops zijn interactief. Op deze manier kunnen jullie de nieuwe informatie beter onthouden en is het ook nog een gezellig! De hechte band die ontstaat tussen de koppels maakt het een veilige plek om persoonlijke ervaringen te delen en intieme vragen te stellen. Zo bouwen jullie al tijdens de zwangerschap een warm netwerk op van aanstaande ouders om je heen, waarbij geen enkele vraag of twijfel onbesproken blijft.

CURSUSBOEK
Bij de eerste workshop ontvangen jullie het Goed Aangelegd cursusboek. Dit cursusboek zal intensief worden gebruikt tijdens alle workshops. Na het voltooien van de gehele workshopsreeks zal het dienen als een compleet en persoonlijk naslagwerk voor jullie borstvoedingsavontuur. Jij en je partner kunnen deze tijdens de borstvoedingsperiode blijven raadplegen.
E-LEARNING
Als aanvulling op de workshops hebben jullie toegang tot interessante e-learning modules. Onderwerpen die tijdens de workshops beperkt of niet aan bod komen, worden in deze modules uitgebreid besproken. Je kunt deze modules gedurende 9 maanden bekijken op een moment dat er behoefte aan is.

KOSTEN
De kosten voor de volledige workshopsreeks worden afhankelijk van je zorgverzekeraar vergoed. bijvoorbeeld als zwangerschapscursus.

STERKTE PUNTEN
Volgens deelnemers en experts zijn dit de onderscheidende kenmerken:
  • Weten wat je na de geboorte te wachten staat;
  • Actieve betrokkenheid van je partner bij de borstvoeding;
  • Sociaal contact met andere aanstaande ouders uit de buurt;
  • De workshops zijn interactief en gezellig;
  • Praktische en kwalitatieve informatie gegeven door borstvoedingsexperts;
  • op basis van de wetenschap gegeven door borstvoedingsexperts;
  • Aanvullende modules voor individuele situaties;
  • Persoonlijke hulp na vertrek van de kraamzorg en verloskundige.
De eerste twee avonden worden gepland, de laatste avond na de bevalling wordt in overleg bepaald. 

   
   Powered by webXpress