Home

Hallo, fijn dat je mij hebt gevonden.

Ik ben Petra Bouma, lactatiekundige, draagconsulent en geboortetraumaconsulent en ik wil je graag helpen

Ook in deze vreemde tijd met het corona virus heb je soms ondersteuning nodig bij het geven van borstvoeding.

Om direct contact zoveel mogelijk te vermijden is het ook mogelijk een e-consult te nemen. bijvoorbeeld door beeldbellen.

Mocht dat niet voldoende zijn, kan ik alsnog langskomen. Hierbij neem ik een aantal dingen in acht:

Borstvoeding
Het advies is om in deze periode zoveel mogelijk directe contacten te vermijden. Dit geeft ook weer kansen om juist met je kind wel veel contact te hebben. Door in een cocon te zitten en geen rekening met visite te hoeven houden kun je je helemaal focussen op je pasgeboren baby. Want dat is waar baby's behoefte aan hebben. Veel contact met de ouders. Het maakt het ook makkelijker om samen een ritme te vinden. Vanuit rust en verbondenheid.

Borstvoeding geeft een solide basis voor lichamelijke en geestelijke gezondheid van je kind. Het is, naast het feit dat het de meest natuurlijke, gezonde en goedkope voeding is, dat er bestaat, een communicatie- en bindingsproces tussen moeder en kind. Het geven van borstvoeding stimuleert gedrag waarbij de moeder reageert op signalen die haar baby afgeeft. Dit geeft een diep gevoel van vertrouwen en veiligheid bij de baby.

Dragen in een draagdoek
Het dragen in een draagdoek maakt ook dat een baby, door de nabijheid van de moeder zich veilig en beschermd voelt. Voor de moeder is het rustgevend als je baby kalm en tevreden is. Het is bovendien praktisch om je kind in de draagdoek te dragen. Je hebt beide handen vrij om andere dingen te doen.

Geboortetraumatherapie
Soms verloopt de periode rond de geboorte van je kindje anders dan je van tevoren had gedacht of gehoopt. Je merkt dat je met negatieve gevoelens terugdenkt aan je zwangerschap, de bevalling, kraamtijd of (gemiste) borstvoedingsperiode.

Als je denkt dat ik je ergens mee kan helpen, neem dan contact met mij op. Je kunt mij bellen, maar ik ben ook te bereiken via Whatsapp of via het contactformulier

Powered by webXpress