Home


Moeder zijn vanuit rust en vertrouwen

De eerste duizend dagen zijn een belangrijke periode in een mensenleven. Daar wordt voor een groot deel bepaald hoe je leven er uit gaat zien: Hoe we ons gedragen en onze gezondheid zijn aanpassingen die we in die eerste duizend dagen hebben moeten doen om te overleven. Een baby gaat ervan uit dat het welkom en geliefd is en past zich aan om die liefde te krijgen. Een mens kan zich heel goed aanpassen aan wisselende omstandigheden en dat begint al in de baarmoeder. Voor een baby in de baarmoeder is de moeder de wereld en afhankelijk van of deze omgeving aangenaam of stressvol is zal de baby zich daaraan aanpassen. Dat is een prachtig gegeven, maar wat in de baarmoeder nuttig is om te overleven kan later zorgen voor ongewenst gedrag of ziekte.


Petra Bouma

Zobevalik-coach
Geboortetrauma therapeut
Lactatiekundige
Draagconsulent

 
Zwanger
Daarom is jouw emotionele gezondheid belangrijk in die eerste duizend dagen, want hoe jij je voelt bepaalt hoe je dingen gaat doen. Als je emotioneel sterk bent bepaal jij hoe de dingen gebeuren en laat je het niet gebeuren en dat werkt door in het moederschap. Bij de ZOBEVALIK-coaching of ZOBEVALIK-workshop werk je aan je emotionele gezondheid. Ga je naar binnen en kijk je naar hoe jij reageert op de wereld. Je gaat ontdekken wat maakt dat jij je fijn voelt en wat niet, zodat je dat kunt aanpassen. Op die manier kun de ideale omgeving zijn voor je baby.  Je leert een omgeving te creëren waarin jij je fijn voelt, waardoor rust en vertrouwen de basis wordt voor je baby

Herstel
Gaat de bevalling anders dan je had gedacht en ervaar je stress na de bevalling, bijvoorbeeld doordat er problemen zijn met het geven van borstvoeding, of omdat je baby veel huilt, dan kan ik je begeleiden met een geboortehersteltraject dat te helen.

Borstvoeding
Wanneer je problemen ervaart bij het geven van borstvoeding kijk ik als lactatiekundige naar wat er nodig is op dat moment, maar ook naar wat er emotioneel aan ten grondslag ligt. 
Om je goed voor te bereiden op het geven van borstvoeding geef ik de interactieve workshops van Goed aangelegd, waarbij jullie je samen in een groep met andere aanstaande ouders klaarstomen om van jullie borstvoedingservaring een succes te maken.

Mijn missie is gezonde moeders en gezonde baby's. In mijn praktijk ben ik in 2006 begonnen als lactatiekundige. Moeders begeleiden met het geven van borstvoeding aan hun baby is waar de passie ontstond. Naast de praktische dingen waar vrouwen tegen aanlopen zie ik ook dat andere dingen die te maken hebben met geboortetrauma. Dat de periode rondom de geboorte van hun kind anders verlopen is dan verwacht en gehoopt. Vooral het gevoel dat je geen regie, zeggenschap hadden over het verloop is iets dat verder doorwerkt dan alleen de bevalling. Tijdens mijn consulten is kijk ik dan ook verder dan alleen naar de borstvoeding. Ik kijk hoe het met jou gaat. En met je baby natuurlijk, want baby's zijn prachtige spiegels en laten je goed zien wat er bij jou speelt.

 

 

Powered by webXpress