Hersteltraject

Doel van het hersteltraject is je lichamelijke en geestelijke gezondheid herstellen door te werken met het zelfherstellend vermogen van je lichaam.

 Waarom hersteltraject

  • 80% van de vrouwen herstelt na 1 of 2 behandelingen
  • Vrouwvriendelijke behandeling, gaat uit van eigen wijsheid van het lichaam
  • Geen wachtlijsten
  • Eën behandelaar tijdens traject 
  • Geen herbeleving van traumatische ervaring

 

Wat gebeurt er tijdens het hersteltraject

De cliënt verandert tijdens het herstelgesprek een kerngebeurtenis naar keuze en geeft er een nieuw gevoel aan, waarbij ze wordt begeleid om op zoek te gaan naar wat ze (niet meer) weet. Daarbij wordt haar werkbrein zo aangesproken dat ze contact maakt met haar intuïtieve brein, zodat zij haar gewenste situatie kan verbeelden, beschrijven, voelen en ervaren. Nu wordt contact hersteld en blokkades opgeheven tussen het intuïtieve- en het werkbrein en het moederlijke brein gestimuleerd. Door het benoemen en voelen van de alternatieve positieve ervaring, zal de effectiviteit van het herstelgesprek vergroten. Daarnaast heeft ondersteunende voeding een positief effect op de resultaten op korte en lange termijn.

 

Het herstelgesprek is een omgevingstherapie, het is de positieve omgeving die aanwezig had moeten zijn op het moment van het trauma.

Het brein heeft de mogelijkheid om zich aan te passen en vernieuwen. Door de positieve omgeving worden er nieuwe verbindingen tussen het intuïtieve en het werkbrein gemaakt die zorgen voor psychisch en lichamelijk herstel.

De benadering in het gesprek is gericht op het eigen fysiologisch functioneren, waarbij gebruik gemaakt wordt van de intuïtie die iedereen in zich heeft.

 

Wat kun je verwachten na de behandeling?

Meestal kunnen in één of twee gesprekken de klachten verdwijnen en zul jij
je beter gaan voelen. De ervaring is dat vrouwen al tijdens het gesprek de eerste tekenen van herstel opmerken en dat dit in een paar weken tijd verder kan verbeteren. Ook je kind en je gezin kunnen hiervan mee profiteren. Het herstel is blijvend en gaat vaak gepaard met meer energie, gevoel van controle, toename van welzijn en ontspanning binnen het gezin. 

Wetenschappelijke onderbouwing

Het herstelgesprek is een nieuwe therapie en is door Brun Kuipers ontwikkeld vanuit de Epigenetica, Neuropsychologie en Verplegingswetenschappen. Omdat er geen effectieve behandeling bestond voor vrouwen met een geboortetrauma, is het volledig op deze groep gericht die veel problemen ervaart in het dagelijks leven. Vele vrouwen profiteren ervan en ervaren het herstelgesprek als positief. Ervaring leert dat ruim 80% van de cliënten profiteert na 1 of 2 gesprekken. Soms duurt de behandeling langer, wordt er doorverwezen of samengewerkt met andere gezondheidsprofessionals.

is in januari 2018 gepubliceerd met als doel geboortetrauma’s te onderzoeken en de effecten en ervaringen van de herstelgesprekken te beschrijven. 

 





 



.

Powered by webXpress